Megtalálhatták a rendőrök a 11 éve eltűnt, kétszeres magyar bajnok focista holttestét

Megosztás

A rendőrség honlapján pénteken közzétett közleményben nem nevezték meg az áldozatot, mindössze annyit rögzítettek, hogy budapesti, XVII. kerületi otthonából 2009. szeptember 28-án tűnt el az akkor 45 éves férfi, akinek földi maradványait október 23-án találták meg Baranyajenő térségében. Az MTi értesülései szerint a 11 éve eltűntként keresett volt MTK-s labdarúgó, a kétszeres magyar bajnok és kupagyőztes Katzenbach Imre holttestéről lehet szó.

A közlemény szerint a rendőrség a kezdetektől gyanította, hogy nem csupán eltűnésről van szó, a férfi nem saját elhatározásából tartózkodhat ismeretlen helyen, hanem bűncselekmény áldozata lett.

A kitartó körözési munka és a minden részletre kiterjedő adatgyűjtés eredményeképpen 2019-ben olyan információk jutottak a rendőrség birtokába, hogy a férfi emberölés áldozatává vált.

A nyomozás során kiderítették, hol rejtették el a holttestet, így a nyomozók Baranyajenő térségében megtalálták és azonosították a sértett földi maradványait. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi osztályának munkatársai a jelenleg egy büntetés-végrehajtási intézetben lévő H. Attila 50 éves magyar állampolgárt emberölés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás minden részletre kiterjedően folyamatban van.

Az Eclipse-ügy 2010 március közepén robbant ki, miután az akkori Vám- és Pénzügyőrség sajtótájékoztatón számolt be az ügy felderítéséről. A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a 45 éves, sülysápi kötődésű Katzenbach neve mintegy két hónappal korábban – vagyis mintegy három hónappal az eltűnését követően – merült fel az egyik céggel kapcsolatban. A vámosok szerint megalapozottan gyanúsítható bűncselekményben való aktív részvétellel, ugyanis mintegy félmilliárd forint került a bankszámlájára.

Kapcsolódó cikkek